check Gratis bezorging vanaf 10,-

Rubber klinkers

Sorteer op
Foto-tabel | Lijst

3 Artikelen

rubber klinker zwart 43mm
1,85 1,53
Leverdatum berekenen...
rubber klinker groen 43 mm
1,85 1,53
Leverdatum berekenen...
rubber-klinker-rood-43mm
1,85 1,53
Leverdatum berekenen...

Rubber klinkers zijn dé oplossing om uw paard een comfortabele en kwalitatief hoogwaardige ondergrond te geven. Deze zeer voordelige rubberen H-klinkers zijn geschikt voor uw stal, manege, fokstation en andere oppervlakten waarop paarden en ander vee veel tijd doorbrengen. Ons assortiment rubber klinkers bestaat uit de kleuren zwart, rood en groen met een afmeting van 200 x 160 x 43 mm. Ze hebben een isolerende werking, zijn weer- en windbestendig en verdragen met speels gemak extreme temperaturen tussen -40°C en +80°C.  De rubber klinker heeft een lange levensduur, is waterdoorlatend en zeer onderhoudsvriendelijk. Kortom, de perfecte tijd- en kostenbesparende oplossing voor alle paardenliefhebbers!

Uitstekende antislip
De klinker kenmerkt zich door het typische H-profiel, is zeer slijtvast, heeft een dempende werking en een bijzonder goede grip. Rubber heeft van nature een stroef oppervlak, de open structuur van de klinkers versterkt deze werking zelfs. Hierdoor levert de rubber H-klinker u in zowel natte als droge omstandigheden een uitstekende antislipvloer op.

Verbetering van hygiëne en leefomgeving
Een ander bijkomend voordeel van rubber klinkers is dat het verbruik van stro aanzienlijk lager is dan wanneer u geen H-klinkers gebruikt. Met de rubber klinker heeft u al een zachte, maar stevige, en zowel warm als koel aanvoelende vloer waar u nog alleen maar een klein laagje stro overheen hoeft te leggen. Tevens verlaagt een vloer van rubber klinkers het stofniveau en de mogelijke ontwikkeling van schimmels waardoor ze bijdragen aan een verbeterde hygiëne van uw ruimte én een betere leefomgeving voor uw dieren.

Comfortabel en geluiddempend
De schokabsorberende rubber klinkers bieden een comfortabel oppervlak voor paarden, die ook bijzonder kalm blijven op deze dikke en veerkrachtige ondergrond. Daarnaast heeft de rubber klinker een sterk geluidsabsorberende werking en vermindert dit geluidsoverlast in de stal en/of andere ruimtes aanzienlijk. Ten slotte heeft het plaveisel van rubber klinkers een rustgevend effect en geeft het uw omgeving een prachtige en professionele uitstraling.

Op maat maken/ klinkers leggen
Rubber klinkers kunnen probleemloos gelegd worden op een harde ondergrond als asfalt of beton. Door het H-profiel heeft de rubber klinker een perfecte pasvorm en legt u ze als een puzzel strak in elkaar. Indien nodig kunt u ze gemakkelijk op maat snijden. Dat gaat het beste met een stanleymes of decoupeerzaag.

TIP: Als u uw mes natmaakt, vermindert de glijweerstand en bevordert dit het snijden

Lijmen van de rubber klinkers
De rubber klinkers kunnen rechtstreeks op een vlakke ondergrond verlijmd worden met kit. Hiervoor vindt u bij Stalmatten24 geschikte kit, speciaal voor het verlijmen van rubber. Bij verlijming aan de ondergrond dient er tenminste 10 cm van de randen af worden gelijmd, aangevuld met een plaatselijke verlijming in het midden. Een volledige verlijming geniet weliswaar de voorkeur.

Valhoogte
Deze rubber klinker heeft een HIC waarde op beton van 1,4 meter. Dit is de maximale valhoogte van waarbij het risico van een val aanvaardbaar wordt geacht. Met een ondergrond van rubber klinkers bent u verzekerd van een veilige en kindvriendelijke omgeving.